Sposób przygotowania

1. Makaron wrzucić do posolonego wrzątku, zamieszać. Poczekać, aż woda ponownie zawrze, zmniejszyć płomień i gotować jeszcze ok 10 min. Boczek pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, pociąć w paseczki. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę. Dołożyć boczek i mieszając smażyć razem 2 min. Do miseczki wbić jajka, dodać parmezan oraz śmietankę. Dobrze wymieszać widelcem. Pomidory rozciąć, usunąć środki z pestkami, a miąższ pokroić w kosteczkę.
2. Makaron odcedzić, wrzucić na patelnię z cebulą i boczkiem. Zalać śmietanką z jajkami i serem. Energicznie mieszając, smażyć 3 min. Wyłożyć na talerze i posypać kosteczkami pomidorów.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !