Sposób przygotowania

Pieczarki opłucz,przytnij trzony,starsze kapelusze obierz,poszatkuj cienko,dodaj pokrojoną w krążki cebulę,gotuj w rondelku z 2-3łyżkami wody na silnym ogniu pod przykryciem około 10minut.Mąkę wymieszaj z kilkoma łyżkami zimnego wywaru,dodaj do pieczarek i zagotuj.Przypraw do smaku solą i pieprzem.Wsyp siekaną zieleninę,połącz ze śmietaną.Przyrządź omlet francuski.Na środek omletu nałóż pieczarki,złóż na pół,zsuń za pomocą noża na ogrzany półmisek,pokrój na porcje,ude3koruj koperkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    lubię taki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !