Sposób przygotowania

6 białek ubijamy na sztywno, dodając następnie cukier oraz stopniowo po 1 żóltku - miksujemy na wolnych obrotach. Na koniec dodajemy make zmieszaną z proszkiem i delikatnie mieszamy łyżką. Pieczemy ok 35-40 minut w temp 170* Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem, a nastepnie dodajemy pojedynczo jajka. Upieczony biszkopt przekrawamy na pół i w srodek dajemy większą częsć may, przykrywamy górą biszkoptu i ponownie smarujemy pozostałą masą. Na ciasto układamy umyte borówki i zalewamy je galaretką przygotowaną zgodniez przepisem na opakowaniu.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne ciasto
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszniutki deser!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    A jak ślicznie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    bardzo dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Musi być smaczne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczne, zjadłabym kawałeczek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    pyszne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    fantazja;))
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Z niecierpliwością czekam aż dojrzeją moje borówki:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !