Sposób przygotowania

Ogórki przekładamy do miski, zalewamy zimną wodą i myjemy dokładnie. Następnie ogórki rozkładamy do słoików, wkładamy do nich koper, po kilka ziaren pieprzu i ziela, po liściu laurowym, dębowym i kawałku chrzanu. Następie dokładny po ząbku czosnku. Wodę zagotowujemy, następnie studzimy, dodajemy sól kamienną i mieszamy. Ogórki zalewamy wodą i zakręcamy szczelnie. Ustawiamy je w chłodnym, ciemnym miejscu.

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pychotka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    ja też takie robię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam kwaszone ogórki!! I zawsze robię spory zapas na zimę:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania60

    Ja też tak robie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    super;))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Lubię takie domowe ogóreczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !