Sposób przygotowania

Harbatniki namoczyc w rumie.
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Przygotowac galaretki.
Orzechy drobno pokroić lub zmielić. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem. Dodać kakao i orzechy i jeszcze zmiksować.
Na biszkopt wyłożyc masę i wylac galaretki. Gdy galaretki lekko stężeją wyłożyc na nie nasączone rumem herbatniki. Polac polewa i posypac kokosem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    nie przepadam za galaretką ale na takie bym się skusił :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    orzechy i galaretka?jakoś średnio mi to do siebie pasuje ale jak będę miałą okazję to wypróbuję i może się przekonam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smacznie wyglada to ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !