Sposób przygotowania

Mleko lekko podgrzać i do niego rozkruszyć drożdże, wsypać 2 łyżki mąki i 2 łyżki cukru.
Odstawić rozczyn do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę, dodać pokrojoną miękką margarynę, jajka, pozostały cukier i wyrośnięte drożdże. Szybko wyrabiamy ciasto.
Nagrzewamy piekarnik do 150 stopni(z termoobiegiem).
Ciasto kroimy na kawałki, każdy rozwałkowujemy, smarujemy marmoladą i zwijamy w rulon. Kroimy pod skosem, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy 15 minut.
Cukier puder mieszamy z sokiem truskawkowym, smarujemy jeszcze ciepłe zawijaki i delikatnie posypujemy posypką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    piekne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    piękne i smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    fajne są te Twoje zawijaski
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    cudne
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dzięki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    apetyczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Jak zawsze wspaniałe:), mimo tego, ze sama często robię takie słodkości to z chęcią wprosiłabym się do Ciebie na jednego zawijaska :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    muszę ich spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !