Sposób przygotowania

Fasolkę oczyścić, opłukać. Marchew oczyścić, opłukać i pokroić w plasterki. Warzywa włożyć do garnka i zalać taką ilością wody żeby je przykryła, dodać sól i cukier i ugotować do miękkości. Gotowe odcedzić. Do gorącej fasolki dodać smalec i tartą bułke. Garnek przykryć pokrywką i po 1-2 minutach, jak smalec stopi się całość kilka razy wstrzasnąć. Podawać wg. uznania

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    uwielbiam taka
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Robię często, bo mam w ogródku bardzo dużo fasolki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    mniam, smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Niunia1

    Uwielbiam, wcinam nawet samą:D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !