Sposób przygotowania

W jednym garnku zalewamy zimną wodą kolanka i nogę wieprzową, w drugim ćwiartki kurczaka. Ilość wody powinna być taka, aby przykrywała mięso. Następnie gotujemy wieprzowinę i drób na bardzo małym ogniu do miękkości. Z racji różnych czasów gotowania najpierw gotuję wieprzowinę, a po dwóch godzinach rozpoczynam gotowanie ćwiartki. Wieprzowinę gotowałem ok. 4 godzin, drób 1,5. Pod koniec gotowania na ostatnie 60 minut wrzucam równo na garnek przyprawy oraz marchewkę. Ugotowane mięsa dokładnie oddzielam od kości, a wywary łączę. Marchewki wyjmuję oddzielnie. Następnie do salaterek, słoików lub innego naczynia na dno dodaję plasterki marchewki i kawałki ugotowanego mięsa, które oddzieliłem od kości. Całość zalewam wywarem drobiowo-wieprzowym i odstawiam na noc do lodówki. Po tym czasie galareta zastygnie. Podajemy polane sokiem cytrynowym lub octem. Smacznego.

Spróbuj również

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Jak ja dawno nie robiłam galaretki z nóżek,
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    lubie galaretki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    ja też
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    dawno nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo lubię takie jedzonko :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    smaczna galareta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !