Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie , przecisnąć przez praskę. W misce podzielić ziemniaki na 4 części, i jedną taką część dodać mąki ziemniaczanej. Dodać żółtka i masło. Wyrobić. Uformować małe kulki średnicy 2 cm. W dużym garnku zagotować osoloną wodę. Do wody wrzucić kluski, poczekać aż wypłyną, nie gotować!

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Pacia

    widzę, że ktoś dodał zdjęcie do mojego przepisu:) dziękuję, choć kluski robione w naszym domu i na śląskich weselach są troszkę inne kształtem i wielkością:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne kluski
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    uwielbiam kluseczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię i robię kluski śląskie, moje również trochę inaczej wyglądają od tych na zdjęciu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    często robię kluski śląskie - ale dlaczego nazwałaś je weselne???

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !