Sposób przygotowania

Miękką margarynę utrzeć mikserem z 1/2 szklanki cukru pudru. Następnie dodać proszek do pieczenia, mąkę i stopniowo jajka (4), wszystko dokładnie zmiksować. Powstałe ciasto (gęste) równomiernie wyłożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce.

Brzoskwinie dokładnie odsączamy, kroimy w cienkie paski, obtaczamy w mące i układamy na cieście.

1 szklankę cukru pudru, 3 żółtka i cukier waniliowy dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy budynie i serki.
2 białka ucieramy na sztywną masę i dodajemy do waniliowego nadzienia. Mieszamy delikatnie i wylewamy na ciasto z brzoskwiniami.

1/2 szklanki cukru pudru, 2 łyżki margaryny i 1 żółtko dokładnie miksujemy. Dodajemy wiórki i zagniatamy. Posypujemy wierzch ciasta.

Na wierzch ciasta najlepiej położyć papier, aby wiórki się nie spaliły.

Pieczemy 60minut w 180C.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !