Sposób przygotowania

Lina posypać obficie przyprawą do żeberek,następnie poprószyć solą i pieprzem do smaku.Obtaczać w bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu.
Do słoika włożyć pokrojoną w grubsze plastry połowę cebuli,2 ziarna ziela angielskiego i liść laurowy.Włożyć usmażonego lina,przykryć go plastrem cebuli,zalać zalewą i zakręcić słoik.
Zalewa: 2 szklanki wody zmieszać z szklanką octu,doprawić 2 łyżeczkami cukru, łyżeczką soli i szczyptą pieprzu czarnego.
Lin powinien postać w zalewie co najmniej 2 dni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo zachęcający przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !