Sposób przygotowania

1. Masło roztopić w rondelku na małym ogniu, a następnie odstawić do ostudzenia. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić, dodać cukier, cukier waniliowy i ubijać. Do powstałej masy dodać mąkę, a następnie ostudzone masło.
2. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem blachy. Jabłka obrać i pokroić w plasterki i ułożyć na wierzch. Piec 40 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    szybko, prosto i smacznie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pyszne ciasto, zwłaszcza dla wielbicieli jabłek:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    wygląda na pyszniutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !