Sposób przygotowania

SER: Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka, dodawać po trochu ser, oraz budyń, a na końcu pianę ubitą z białek. Wylać na brytfannę wysmarowaną masłem. Piec w 180 st. ok. 40 minut. Potem wyjąć z pieca zalać masą na biszkopta. Piec jeszcze ok. 15 minut.

BISZKOPT: Białka ubić do białości, dodać cukier, dalej ubijać, wmieszać żółtka łyżką, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wyjąć ostudzić, zimny obrócić tak aby dół był na górze, i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Uwielbiam sernik, ale zawsze robię na kruchym cieście... Koniecznie muszę wypróbować Twój przepis:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    niezły

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !