Sposób przygotowania

Zaczynamy od zrobienia włoskiego ciasta drożdżowego - przepis tu:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/155813/podstawowe-wloskie-ciasto-drozdzowe.html . Ciasto można też kupić gotowe (jest dostępne w marketach bez problemu).
Z ciasta formujemy nieduże kulki i lekko spłaszczamy je dłonią. Każdą kulkę smarujemy oliwą z oliwek, posypujemy bertramem i czarnuszką. Na wierzchu układamy oliwki i pomidory.

Ostawiamy na chwilę do wyrośnięcia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym wcześniej do 180stopni przez około 15-20 minut.

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    co to jest bertram?
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Prezentuje się pysznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    lee-aa

    bertram to takie zioło, korzenno-ostre w smaku, podobne do rumianku :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    ten bertram mnie zaintrygował
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cynowa_Beata

    bertramem hym.. pracowałam w sklepie z przyprawami ale nie kojarzę, czy są też na to inne nazwy :) No i super że z czarnuszka uwielbiam ją :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Od dawna mam ochotę na takie pieczywo :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !