Sposób przygotowania

Z mleka odlać pół szklanki, resztę wlać do rondelka, dodać cukier i zagotować. W pozostawionym mleku rozpuścić budyń, wymieszać , wlać do gotującego mleka, zdjąć z ognia i mieszać aż powstanie gładki budyń. Ostudzić.
150g malin rozgnieść widelcem, zasypać cukrem waniliowym i cukrem żelującym. Odstawić na godzinę. Potem zagotować i ostudzić.
Śmietankę ubić na sztywną pianę. Dodać ostudzone maliny i wymieszać łyżką.
Do pucharków nakładać budyń, wsypać resztę świeżych malin (zostawić kilka do dekoracji). Potem na maliny wyłożyć bitą śmietanę z malinami. Posypać wszystko posypką czekoladową i udekorować malinami.
Z podanych składników wyjdą 4 duże porcje, lub 6 małych

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetnie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pyszniutki deser!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !