Sposób przygotowania

Przebraną jarzębinę sparz wrzątkiem, by usunąć z niej cierpki smak goryczki.
Gruszki i jabłka obierz, pokrój na ćwiartki. Ugotuj syrop z cukru i wody, wsyp jarzębinę, podgotuj chwilę, dodaj jabłka i gruszki.
Smaż na małym ogniu, aż dżem uzyska właściwą przejrzystość i konsystencję. Zakwaś sokiem z cytryny, aby utrwalić kolor. Gorący dżem przełóż do słoików, natychmiast je zamknij, przykryj kocem, trzymaj je tak, aż do całkowitego wystygnięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    prawdopodobnie, aby pozbyć się goryczki owoce jarzębiny można przemrozić
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !