Sposób przygotowania

Do mleka dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, jajka, odrobinę soli i mieszamy. Miąższ dyni trzemy na tarce, dodajemy do ciasta. Całość dobrze mieszamy. W płaskim rondlu rozgrzewamy olej. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy łyżką porcje ciasta, formując placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy posypane cukrem pudrem.

Smacznego!!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ciekawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ciekawy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie jadam dyni ale muszę zacząć
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    dynia jest super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    świetne z dynią

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !