Sposób przygotowania

1. truskawki umyć, odszypułkować i zmiksować na gładką masę z cukrem
2. 3 żółtka, mleko, mąkę i cynamon zmiksować
3. 3 białka ubić na sztywną pianę z cukrem.
4. Połączyć obie masy delikatnie.
5. Na rozgrzaną patelnię z olejem wlać całość masy na całą jej powierzchnie i przykryć.
6. Kiedy spód będzie rumiany przewrócić ostrożnie na drugą stronę i usmażyć.
7. Przełożyć na talerz i polać sosem truskawkowym.

*zamiast sosu można posmarować konfiturą, polać czekoladą, dodać bitą śmietanę. Wedle upodobania. Zamiast cynamonu zaś można dodać kakao, albo nic.

*wychodzi 1 grzybek

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !