Sposób przygotowania

Mąkę, 4 łyżki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 30 gram cukru waniliowego, 5 żółtek i 1 kostkę palmy zagnieść. 1/3 ciasta zamrozić, resztę wyłożyć na wysmarowaną dużą blachę (30x40cm). Twaróg wymieszać z 5 całymi jajkami, resztą cukru (2 łyżki odłożyć do bezy), resztą cukru waniliowego, olejkiem waniliowym, budyniami i roztopioną przestudzoną 1/2 kostki palmy. Masę wyłożyć na ciasto. Białka ubić, dodać do nich 2 łyżki cukru i resztę proszku do pieczenia. Wyłożyć na masę twarogową. Na wierzch zetrzeć ciasto zamrożone. Piec ok.45 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    lubię taki
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pyszny sernik!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Uwielbiam sernik, a Twój wygląda rewelacyjnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Dodam do ulubionych, mama podobny przepis ale ten mi się podoba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !