Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w plasterki. Smaż na rozgrzanym oleju na złoto ok. 15 minut. Przypraw solą i pieprzem. Masło roztop w garnku, dodaj mąkę, wymieszaj. Następnie wlej mleko i lekko zagotuj. Bulion wymieszaj z musztardą i dodaj do sosu. Koperek umyj, osusz, posiekaj na drobno część odłóż do dekoracji. Wsyp do sosu. Całość przypraw obficie solą i pieprzem. Cebule i ogórki pokrój w plasterki. Rybę umyj, osusz, pokrój na niewielkie kawałki. Posyp ją solą. Na 5 minut przed końcem gotowania ziemniaków, dodaj do nich plasterki ogórka i cebulę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i smaż na nim rybę pod przykryciem, nie n dłużej niż 5 minut podawaj z ziemniakami. Danie polej sosem i posyp koperkiem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !