Sposób przygotowania

Mąkę zmiksować na gładkie ciasto z mlekiem, szklanką mineralnej wody, jajkami, łyżką oleju i szczyptą soli. Ciasto odstawić na 20 minut. Na pozostałym oleju usmażyć z niego cienkie naleśniki - na złoty kolor. Jabłka obrać ze skórki, przekroić ina ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Masło stopić w rondlu. Włożyć jabłka i goździki, oprószyć solą i pieprzem, dusić na małym ogniu około 10 minut, często mieszając. Goździki wyjąć. Każdy naleśnik posmarować musem jabłkowym, przykryć plastrem szynki. Złożyć w kopertę. Przed podaniem naleśniki lekko podsmażyć na maśle. Posypać natką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !