Sposób przygotowania

Morele umyć, osuszyć, kilka odłożyć do przybrania, resztę drobno pokroić. Ser zemleć dwukrotnie. Marmoladę podgrzać, przetrzeć przez sito i połączyć z serem. Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po 1 żółtku oraz po 1 łyżce masy serowo-morelowej i posiekanych moreli. Paschę zawinąć w lnianą ściereczkę lub podwójnie złożoną gazę, położyć na niej deseczkę, obciążyć, odstawić do lodówki na 12 godzin. Śmietankę ubić z cukrem waniliowym. Osączoną, paschę wyłożyć na talerz. Przybrać bitą śmietaną i morelami.SMACZNEGO!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !