Sposób przygotowania

Czosnek obrać, zmiażdżyć, rozetrzeć z solą i pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w grube plastry. Mięsa opłukać, osączyć i posolić. Schab środkowy grubo obtoczyć w czosnku i majeranku, a schab karkowy - w kminku. Boczek obłożyć plastrami cebuli. Mięsa odstawić do lodówki na 2 dni, następnie piec w osobnych brytfannach 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C, podlewając kilkoma łyżkami wody. Ostudzone mięsa wstawić do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia. Potem pokroić w cienkie plastry podawać na półmisku, z dodatkiem chrzanu, ćwikły oraz dowolnych marynat. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    swojskie mięska to ja lubię:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !