Sposób przygotowania

Oczyszczoną i pokrojoną na medaliony polędwicę zamarynować w sosie barbecue połączonym z marynatą klasyczną Prymat i odstawić lodówki na ok. 12 godzin. Na rozgrzanej patelni, nad paleniskiem grilla podsmażyć grzyby z cebulą i czosnkiem, a następnie całość podlać winem oraz dodać masło cytrynowe i ziołowe. Borowiki doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą czosnkową Prymat, pieprzem czarnym mielonym Prymat oraz natką pietruszki Prymat.

Na grillu upiec polędwicę tak, aby w środku pozostała krwista. Pod koniec pieczenia podlać mięso pozostałą marynatą. Tak przygotowane polędwiczki podawać z grzybami aromatyzowanymi masłem cytrynowym i ziołowym. Danie udekorować świeżym tymiankiem i czerwonym pieprzem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    trochę za czasochłonne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Monika168

    musi być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    musi byc dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Apetyczne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    od teksańskiego sosu wolę teksańską masakrę
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    Nazwa tak skomplikowana,że aż przeraża:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnsto

    ciekawy przepis ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !