Sposób przygotowania

W garnku rozpuściłam margarynę z wodą i szczyptą soli.Gdy się zagotowało to wsypałam mąkę i szybko rozcierałam aby nie powstały grudki.Odtawiłam do ostygnięcia.

Do masy wbijałam kolejno jajka i miksowałam na wolnych obrotach.Na koniec wsypałam proszek do pieczenia.Szprycą wyciskałam porcje ciasta na wyłożoną papierem blachę i piekłam około 20 minut w temp.190 stopni.Po upieczeniu każdy ptyś przekroiłam na pół.

Krem karpatka przygotowałam według instrukcji na opakowaniu.Zagotowałam mleko,wsypałam proszek karpatkowy i dokładnie mieszałam.Ostudziłam gotowy krem i zmiksowałam z miękkim masłem.

Powstałym kremem napełniłam przekrojone ptysie. Polałam rozpuszczoną tabliczką czekolady

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pyszności!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Cudnie wyglądają, a smakują pewnie jeszcze lepiej!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Aż ślinka leci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !