Sposób przygotowania

Boczek myjemy i lekko rozbijamy.Nacieramy solą i majerankiem.Mięso mielone łączymy z tartą bułką,jajkiem i przyprawami.Dodajemy do masy roztarty ząbek czosnku i starannie mieszamy.

Płat boczkusmarujemy masą mięsną.Rolujemy i ciasno obwiązujemy grubą bawełnianą nitką.Roladę nacieramy solą i pieprzem.

Obsmażamy na patelni z każdej strony.Smarujemy ketchupem i posypujemy majerankiem.Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 1 godzinyw temp.190 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    jeszcze nie robiłam ale widać że warto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    bardzo dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !