Sposób przygotowania

1. Drożdże pokrusz, utrzyj z 1 łyżeczka cukru i 4 łyżkami letniego mleka. Odstaw w ciepłe miejsce. Margarynę rozpuść i ostudź.
2. Mąkę przesiej, dodaj szczyptę soli, jajka, resztę cukru, cukier waniliowy, zaczyn drożdżowy i pozostałe letnie mleko. Wyrób gładkie ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce na 40 min.
3. Twaróg utrzyj z 1 szkl cukru pudru i cukrem waniliowym. Morele umyj, osusz, wypestkuj i podziel na cząstki.
4. Ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm, wykrój z niego 24 kółka. Na każde połóż porcję masy twarogowej i cząstkę moreli. Dokładnie sklej, posmaruj margaryna, ułóż sklejeniem do dołu i zostaw na 15 min. Piecz 30 min w temp 180 stopni na złoty kolor. Posyp cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    chętnie zjadłabym taką bułeczkę:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    świetne bułeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    piękne bułeczki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    pyszności))))
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ppaulina

    pyszna :)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne bułeczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokus

    smakowite bułeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !