Sposób przygotowania

Mleko podgrzać w mikrofalówce, rozpuścić w nim cukier, dodać sól i czosnek, gdy przestygnie, ale jest jeszcze ciepłe dodać drożdże, rozetrzeć dokładnie, uzupełnić szklankę o 2 łyżki oliwy, płynu będzie akurat z czubkiem. Do miski wsypać mąkę i mieszankę ziaren słonecznika, sezamu i siemienia lnianego, wymieszać, wlać płynną mieszankę, wymieszać, dokładnie wyrobić, wstawić wraz z miska do piekarnika nastawionego na 50 stopni, niech masa zwiększy swoją objętość. Formę do chleba wysmarować olejem, a gdy ciasto zwiększy swoja objętość, jeszcze je troche wyrobić, aż będzie odstawać od ręki wtedy przełożyć je do formy wstawić do nagrzanego piekarnika do temp. 170 stopni z termoobiegiem i piec 30 minut. Gdy chleb jest rumiany wyciągnąć z piekarnika.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    chyba jest smaczny, fajnie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Poproszę kromeczkę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !