Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort biszkoptowy bez pieczenia

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 1 paczka
cukier puder 15 dag
żółtko jajek 2 sztuki
masło 25 dag
kakao 5 dag
rum pół szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort biszkoptowy bez pieczenia

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Masło utrzeć z kakaem. Obie masy dobrze wymieszać. Tortownicę wyłożyć nasączonymi w rumie biszkoptami. Na biszkopty wyłożyć połowę masy, potem dać nasączone biszkopty a na to drugą część masy. Wstawić do lodówki aby stwardniało.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabriela7 04.08.2011 07:00
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak