Sposób przygotowania

Schłodzone masło siekamy z mąką, cukrem i szczyptą soli, wbijamy jajko i szybko zagniatamy jednolite ciasto a następnie wstawiamy je do lodówki na godzinę.

Foremki do tartinek wylepiamy cienką warstwą ciasta i pieczemy ok 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. Odstawiamy do ostygnięcia.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej ( najlepiej dodać łyżkę lub dwie kremówki abu uzyskać gładszą konsystencję).

Smietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy rozpuszczoną lekko ostudzoną ale nadal płynną czekoladę a następnie mieszamy do momentu uzyskania jednolitego kremu.Dodajemy dżem morelowy i delikatnie mieszamy.

Kremem napełniamy każdą babeczkę.

Najlepiej schłodzić je w lodówce aby krem zgęstniał.

Komentarze

  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pysznie się uśmiechają mogę jednąą?
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    Proszę bardzo ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wokalista

    mnnniam !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !