Sposób przygotowania

Pokrojone na ćwiartki , wypestkowane owoce zalej wódką i odstaw na 6 tyg.

Po upłynięciu tego czasu zlej płyn do butelki, a owoce zasyp cukrem i odstaw na 10 dni. Codziennie należy potrząsać aby cukier uległ rozpuszczeniu.

Uzyskany syrop trzeba połączyć z nalewem. Dodać miód, rum, wanilie. Szczelnie zamknąć i odstawić na 2 tyg.

Po tym czasie pigwówkę należy przefiltrować i rozlać do butelek, zakorkować i odstawić na 3 miesiące.

Pyszota!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    piłam nalewkę z pigwy ale sama nie robię - nie mam owoców:(
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakuj

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    aromatyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    mniam..
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    super, ale te 3 miesiące czekania na efekt...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    nie ukrywam lubie tego typu napoje;p
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !