Sposób przygotowania

Owoce pokroić w plasterki ( wcześniej usunąć pestki), zasypać cukrem i odstawić w ciepłe miejsce na około 3 tygodnie. Najlepiej trzymać pigwę w zamkniętym naczyniu i od czasu do czasu zamieszać. Po upływie 3 tygodni zlać sok i wymieszać z wódką, można również zmiksować owoce i wycisnąć z nich ostatnią kroplę soku. Tak przygotowany roztwór odstawiamy na około pół roku.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    dianix

    Pigwówkę robie często. Pyszna jest.!;)
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    kejt2

    Też ją uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    lubię
  • 9
    no-image
    Opublikowano

    mic

    oj lubię bardzo
  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszna pigwóweczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    mam taką
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    swietne na przeziebienie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !