Sposób przygotowania

Maliny płuszczemy, odsączamy na sicie. wsypujemy do dużego słoika lub kilku małych. Zasypujemy cukrem. Zakręcamy. ODstawiamy na około 5 dni.
Następnie oddzielamy sok od pozostaych malin np za pomocą sitka. Do garnka wsypujemy odsączone maliny. Wsypujemy około 1 szklankę cukru. Mieszając zagotowywujemy. Gorący od razu przekłądamy do małych słoiczków szklanych i szczelnie zakręcamy. Odwracamy do góry dnem do zastygnięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    i świeża bułeczka.... mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    poproszę o jeden słoiczek !
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    zapraszam po odbiór:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    taki dżem jest najsmaczniejszy!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !