Sposób przygotowania

Maślanka musi być bardzo zimna!!!

1) Śmietana kremowka musi zostać zagotowana.
2) Ubij żółtka z cukrem, tak aby nie przerywając wlewać powoli śmietanę, która jest gorąca.
3)GDy masa będzie już gładka i jednolitanależy ją przełożyć do rondla i podgrzewać stale ubijając, aż zgęstnieje.

Lody gotowe, do ozdoby mozna dodać rurkę i polać sosem, np toffi jak u mnie na zdjeciu.
Życze smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    i co z tą maślanką? straszne bzdury wypisujesz w tych przepisach - ładu ani składu się to nie trzyma....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    kiedy dodajemy maślankę?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    Super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo smacznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !