Sposób przygotowania

Składniki na ciasto wykładamy na stolnicę i przez chwilę kroimy nożem (by rozdrobnić margarynę) a następnie zagniatamy rękami do czasu, aż ciasto przestanie się do nich kleić. Foremki do babeczek natłuszczamy odrobinę i wykładamy przygotowanym ciastem. Pieczemy 10-15 minut w temperaturze 170 stopni.
Budynie gotujemy zgodnie z opisem na odwrocie opakowania (z tym, że dwa budynie w jednej porcji mleka) i odstawiamy do ostygnięcia przykrywając folią (by dotykała, przykleiła się do budyniu) dzięki czemu nie utworzy się skórka. Margarynę (najlepiej ją rozpuścić i ostudzić) ucieramy (najlepiej robić to za pomocą miksera) z cukrem a następnie stopniowo (po łyżce) dodajemy schłodzony budyń. Część borówek oddzielamy by później móc nimi udekorować babeczki, a część rozgniatamy widelcem i dodajemy do masy. Mieszamy dokładnie i układamy w upieczonych babeczkach. Dekorujemy pozostałymi jagodami.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Prezentują się pysznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Od rana taki cudny widok ,coś pięknego:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    fantastyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !