Sposób przygotowania

Cebulę posiekaj, uduś na 2 łyżkach oliwy. Dodaj mięso mielone, usmaż na chrupko. Dopraw solą , pieprzem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, wlej wino. Gotuj na malutkim ogniu 10 min.
Przecier pomidorowy przypraw solą i pieprzem. Dodaj do niego drobno posiekaną natkę.
Mozzarellę pokrój w cienkie plasterki. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Żaroodporną formę posmaruj łyżką oliwy, dno wyłóż płatami ciasta, na nim kładź warstwę mięsa, plastry mozzarelli, przypraw solą i pieprzem. Formę przykryj pergaminem, zapiekaj 30 min. w gorącym piekarniku, zdejmij papier, skrop łyżką oliwy, piecz 10 min., by wierzch pokrył się chrupiącą skórką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !