Sposób przygotowania

Drożdże rozkruszamy do ciepłej wody, dodajemy cukier. Odstawiamy na kilkanaście minut, aby powstał rozczyn. Następnie mąkę wsypujemy do miski, dodajemy rozczyn, sól oraz olej, wyrabiamy na gładkie ciasto do momentu, aż będzie odchodzić od ręki. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość, formujemy z ciasta niewielkie kulki. Bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie odstawiamy na kilkanaście minut, aby bułeczki wyrosły. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C około 30 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ładne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !