Sposób przygotowania

Cebule pokroić i zeszklić na smalcu. Dodać pokrojoną w kostkę polędwiczkę i smażyć razem kilka minut. kapustę pokroić w paski, włożyć do garnka z cebulą, wlać pół szklanki wrzątku, sos sojowy i dusić. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju. Ogonówkę pokroić w paski. Jabłka obrać i pokroić na małe cząstki. Pieczarki, ogonówkę i jabłka dodać do kapusty, doprawić solą i pieprzem. Dusić 10-15 minut. Podawać z ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Muszę przyznać,że bigosu z pekinki jeszcze nie gotowałam!:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !