Sposób przygotowania

Z drożdży,niewielkiej ilości letniego mleka i odrobiny cukru przygotowujemy tz,rozczyn.Odstawiamy w ciepłe miejsce.
Gdy zaczyn jest gotowy wlewamy go do miski z mąką,dodajemy jajka,roztopioną margarynę,sól i cukier i mleko.Wyrabiamy ciasto bardzo dokładnie i dosyć długo.Powinno być elastyczne.Gdy już nie będzie przyklejać sie nam do dłoni,odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce na ok.godzinę.
Gdy nam ładnie podrośnie (podwoi swoją objętość), formujemy niewielkie kulki,następnie rozpłaszczamy je dłonią i nakładamy krem.Zlepiamy bardzo starannie,żeby nie rozwaliły się podczas pieczenia.Układamy na blasze posmarowaną tłuszczem zlepieniem do dołu.Na górę posypujemy cukrem.
Zostawiamy bułeczki na ok,10 minut,aby jeszcze podrosły,następnie pieczemy na złoty kolor.
SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    mniamuśne
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    pyszne, pyszne ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !