Sposób przygotowania

Śliwki umyć, osuszyć i usunąć pestki. Owoce włożyć do przygotowanych słoików, zasypać kilkoma łyżkami cukru, szczelnie zakręcić. Włożyć do garnka, zalać wodą do 3/4 wysokości słoików, zagotować. Pasteryzować około 20 minut. Wystudzić, wynieść w chłodne miejsce. Śliwki takie nadają do ciast i deserów.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    prosty i smaczny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !