Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę, posiekać nożem. Następnie dodać żółtka, jajko, śmietanę, cukier i skórkę z pomarańczy.Z wymienionych składników zrobić kruszonkę. Połowę kruszonki wyłożyć na przygotowaną brytfannę, wykleić dno brytfanny, posypać bułką tartą, wyłożyć odsączone z zalewy śliwki, Posypać pozostałą kruszonką. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 45 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    bardzo lubię takie ciasta, ciasta owocowe są najlepsze
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pięknie wygląda, a tu sezon śliwkowy w pełni
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite ciacho.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Moje ulubione :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !