Sposób przygotowania

Banany obrać ze skórki, jedną sztukę rozgnieść widelcem. Margarynę rozpuścić, ostudzić, wbić jajka, wlać mleko, wszystko razem wymieszać. Mąkę połączyć z sodą i proszkiem do pieczenia, dodać kakao, cukier, skórkę pomarańczową i miąższ z banana, wlać mokre składniki. Wszystko razem delikatnie wymieszać. Do foremek nakładać po łyżce ciasta, wkładać po kawałku banana, przykryć drugą łyżka ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 25 min w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    fajniutkie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniałe muffinki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjne babeczki, i przyznam: zaskoczył mnie banan w środku... myślałam, że ściemnieje podczas pieczenia
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fantastycznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Na pewno smaczne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super pyszne mufinki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !