Sposób przygotowania

Umyć ziemniaki i ugotować w łupinkach,gdy wystygną obrać i pokroić w plastry.Umyte grzyby ugotować i posiekać.Pokrojoną w kostkę cebulę zrumienić na tłuszczu,dodać do niej grzyby i poddusić.Ugotowane na twardo jajka oraz ogórki pokroić .Rondel wysmarować tłuszczem ,wsypać połowę tartej bułki i ułożyć w nim warstwami ziemniaki,jajka,ogórki i cebulę z grzybami,każdą warstwę oprószyć solą.Pierwszą i ostatnią warstwę powinny stanowić ziemniaki.Zalać sosem przygotowanym z wywaru grzybowego,zagęszczonego mąką zrumienioną na tłuszczu.Sos wzbogacić przecierem pomidorowym i śmietaną.Doprawić do smaku solą i cukrem .Wierzch posypać tartą bułką wymieszaną z serem.Zapiec.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !