Sposób przygotowania

Ciasto do panierowania cukinii: Mąkę wymieszaj z roztrzepanym jajkiem i szczyptą soli. Wlej mleko, po czym wszystko razem utrzyj na gładką masę. Natkę pietruszki umyj i drobno posiekaj.
Cukinie oczyść, umyj, osusz. Pokrój je w podłużne plasterki.
Kotlety jagnięce posyp solą, oprósz pieprzem. Odłóż je na kilkanaście minut pod przykryciem do lodówki.
W międzyczasie na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Plasterki cukinii zanurzaj w przygotowanym wcześniej cieście naleśnikowym. Wkładaj partiami na rozgrzany tłuszcz, po czym obsmażaj je z obu stron przez 4 minuty na ładny, złotobrązowy kolor.
Mocno rozgrzej olej na patelni i smaż na nim kotlety na średnim ogniu po ok. 3 min. z każdej strony.
Gotowe kotlety jagnięce wraz z usmażoną cukinią ułóż na półmisku. Danie posyp posiekana natką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !