Sposób przygotowania

Selery obieramy zalewamy wodą z dodatkiem mleka i gotujemy na półmiękko pod przykryciem potem odcedzamy i chłodne możemy pokroić w pół plastry polewamy je keczupem wymieszanym z olejem i posiekaną natką pietruszki. W taki sposób pozostawić na 4 godziny. W tym czasie blaszkę możemy posmarować tłuszczem , jajka wybić ze skorupek , oddzielić żółtka od białek , białka ubić na sztywną pianę wymieszać lekko z żółtkami oraz przesianą mąką , maczamy selery , układamy na blasze i pieczemy w gorący piekarniku .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !