Sposób przygotowania

Mięso z kurczaka umyć, włożyć do wrzącej wody, dodać kostki rosołowe, angielskie ziele, pieprz i gotować do miękkości. Następnie mięso wyjąć z wywaru, usunąć skórę, natrzeć roztartym z solą czosnkiem, oprószyć mąką, zanurzać w roztrzepanym jajku i następnie obtaczać w mące. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Podawać z surówką i ziemniakami lub frytkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    smaczny obiadek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie mięsko.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !