Sposób przygotowania

Postanowiłam nieco spolszczyć tradycyjną arabską sałatkę zastępując bulgur lub kuskus naszym rodzimym, choć nieco zapomnianym pęczakiem.

Sałatka jest banalnie prosta. Pęczak trzeba ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wystudzić, pomidora pokroić w niedużą kostkę, mietę i natkę pietruszki posiekać. Doprawić oliwą, sokiem z limonki lub cytryny, ewentualnie dosolić.

Świetnie pasuje do grillowanego mięsa, ale może też być lekkim kolacyjnym daniem

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię takie improwizacje :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !