Sposób przygotowania

Mięso umyte pokroić w kostkę wrzucić do miseczki , posypać wszystkimi przyprawami dodać cebule pokrojoną w półplasterki wymieszać i wsadzić na pół godziny do lodówki . Następnie smażymy, a podczas smażenia wstawić w niewielkiej ilości wodę , gdy się zacznie gotować wrzucić kostki. Usmażone mięsko dodajemy do bulionu i gotujemy ponad 2 godziny aż wszystko będzie miękkie . Zagęścić wodą a mąką . Podajemy z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi.

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Podoba mi się!
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Jedzenie jest inne i można je urozmaicić z kaszą a nie znowu z ziemniakami.
  • -2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Gulasze \"lubią\" makaron, kluchy, kasze.Ziemniaki są za mało wyraziste wg mnie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny obiad
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    dobry obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !