Sposób przygotowania

1. Kabaczka obierz, przekrój na pół. Wydrąż miąższ.
2. Ryż ugotuj w lekko osolonym wrzątku wg instrukcji. Osącz, ostudź. Cebule obierz, pokrój. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule.
3. Mięso mielone wymieszaj z ryżem, cebulą i jajkami, dodaj pieprz.Farszem napełnij połówki kabaczka.
4. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Natkę umyj, osusz, posiekaj. Pomidor umyj, pokrój na plasterki. Ułóż na kabaczku, posyp natką i serem. Piecz ok godziny w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawy sposób...również na cukinię:)
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !