Sposób przygotowania

Żeberka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i pokroić na porcje.
Natrzeć solą i pieprzem.Na patelni rozgrzać smalec i obsmażyć
żeberka z obu stron na złoty kolor. Na pozostałym po smażeniu
tłuszczu zeszklić obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Kapustę
poszatkować,oczyszczoną marchewkę,pietruszkę zetrzeć na tarce o
dużych oczkach wszystko wrzucić do garnka, dodać żeberka, cebulę i
kaszę gryczaną Ułożyć tak aby żeberka były przykryte kapustą.
Podlać rosołem. Dusić na wolnym ogniu aż do miękkości mięsa. Gotowe
danie doprawić do smaku solą pieprzem

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    zawsze robię żeberka w kiszonej kapuście, musze wypróbowac w słodkiej

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !